Tapu Randevusu Alma İşlemi Nasıl Yapılıyor? Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesi E-Randevu sistemi ile tapu dairesine gitmeden önce randevu alabilir, mevcut randevunuzu iptal edebilir veya güncelleyebilirsiniz.
Tapu Müdürlüklerinde Randevu ile Yapılan İşlemler Nelerdir?
Taşınmaz Sorgulaması, Kayıt ve Belge Örneği istemi, Satış, İpotek Terkin işlemleri, Mirasın İntikali, Kat irtifakı Tesisi, Cins Tashihi, Kamulaştırma, Düzeltme, Ayırma, Kooperatiflerde Ferdileşme, Kat İrtifakından Kat Mülkiyetine Geçiş, Pay temliki, Birleştirme, Şerhler Sütununda Belirtme, Kat Mülkiyeti Tesisi, Beyanlar Sütununda Belirtme, Tahsis İşlemleri, Trampa, Taksim (Paylaşma), Aile Konut Şerhi, Bağış, Ölünceye Kadar Bakma Akdi Sözleşmesi, Kira Sözleşmesinin Şerhi, Kat İrtifakının Sona Ermesi, İntifa Hakkı Tesisi, Satış Vaadi Sözleşmesinin Şerhi, İrtifak Hakkı, Kat Karşılığı Temlik, Geçit Hakkı Tesisi, Vasiyetnamenin Tenfizi İşlemi, Kat Mülkiyetinin Sona Ermesi, Eklentinin Yazımı, Yönetim Planı Eklenmesi ve Değiştirilmesi, Üst Hakkı Tesisi, Ayni Sermaye Konulması Suretiyle Tescil, Finansal Kiralama sözleşmesi belirmesi, Kat Mülkiyeti Kurulu Taşınmazlarda Kat İlavesi, Devre Mülk Hakkı Tesisi, Ortaklaşa Kullanılan Yerlerin Tescili, Vakfa Özgülenen Malların Tescili, Şufa, İştira, Vefa Hakkı Şerhi, Kamuya Devir veya Terk İşlemleri yapılabilmektedir.
Tapu Randevusu Alma İşlemini Kimler Yapabilir?
Tapu İşlem Randevusunu hak sahibi veya onun adına vekaletname sahibi tarafından alabilir.
- Sesli Yanıt Sistemi İle : İşlem Yapacağınız şehir veya ilçe Tapu dairesindeki işlemler için ALO 181 üzerinden Operatörler yardımıyla randevu alabilir, Tapu ve Kadastro ile ilgili konularda bilgi edinebilir, taleplerinizi iletebilirsiniz
- Tkgm.gov.tr Sitesinden : Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi üzerinden aşağıdaki aşamaları takip ederek randevunuzu kolaylıkla alabilirsiniz.
Not :Farklı şehirdeki mülk işlemleri başka şehirlerde yani Yetki alanı dışı işlemler kapsamında randevu, taşınmazın kayıtlı olduğu tapu müdürlüğünden farklı bir müdürlükte işleme alınabilir.
tkgm.gov.tr adresine gittiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir kullanıcı sözleşmesi gelecek.
Burada Kullanıcı Sözleşmesini Okudum ve Kabul Ediyorum’u seçerek altta resimde gördüğünüz kodu girmeniz ve işleme devam etmeniz gerekmektedir. Örnek Resim Solda. Bu kısmı geçtikten sonra karşınıza aşağıdaki resimdeki ekran gelecek.
- 1.Adım “Kimlik Doğrulama” : İsim-Soyisim Doğum Yılı, TC.Kimlik No (Vatandaşlık Numarası) bilgilerinizi girerek “KAYDET VE İLERLE” Seçeneğine Tıklayın
- 2.Adım “İletişim Bilgileri” : Cep telefonu numaranız ve E-posta adresinizi girmeniz gerekmektedir. “KAYDET VE İLERLE” Seçeneğine Tıklayın
- 3.Adım “Müdürlük Seçimi” : Hangi İl ve İlçe için işlem yapmak istiyorsanız oranın tapu müdürlüğünü seçmeniz gerekmektedir. “KAYDET VE İLERLE” Seçeneğine Tıklayın. (Not: arsa/konut bağlı olduğu il/ilçe tapu müdürlüğü ile tapuda işlem yapılmak istenen tapu müdürlüğü farklı şehirlerde/ilçelerde ise seçeneği işaretleyin)
- 4.Adım “İşlem Seçimi” : Belge Talebi ( Zayiinden tapu senedi, tapu kaydı vb. işlemler.) veya Başvuru(apu müdürlüklerinde yapılacak her türlü satış, ipotek, intikal vb. akitli ve akitsiz işlemler) kısımlarından birini seçmelisiniz.
- 5.Adım “Randevu Tarihi” : Sistemde mevcut uygun randevu tarih ve saatini seçiniz. Ardından KAYDET VE İLERLE” Butonuna Tıklayın.
- 6.Adım “Randevu Onay” : Randevu bilgilerinizin doğruluğunu son kez kontrol ederek randevunuzu onaylamanız gerekmektedir.
Seçtiğiniz Tapu Dairesinden randevunuz başarı ile alınmış olacak.