Malatya Pütürge Belediyesi rayiç değer sorgulama, rayiç bedel hesaplama ve arsa metrekare birim değeri tespit işlemleri e-belediye veya e-devlet sistemi üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirilmektedir. Pütürge Belediyesi sınırları içerisindeki arazi, arsa, tarla, mesken vb. taşınmazların güncel rayiç değerini sorgulama ve tespit etmenin birden fazla yolu bulunmaktadır.
Pütürge Belediyesi Rayiç Değer Sorgulama
Malatya Pütürge Belediyesi yetki alanındaki gayrimenkullerin mahalle, sokak bilgileri seçilerek güncel rayiç değeri Pütürge E-belediye Sistemi üzerinden görüntülenebilir.
- Pütürge Belediyesi E-Belediye Hizmetleri sayfasında 2024 yılı için Pütürge Belediyesi tarafından belirlenen güncel rayiç değerleri sorgulamak için Tıklayın.
- Pütürge Belediyesi E-Devlet Platformu üzerinden Pütürge Arsa metrekare birim değeri / rayiç bedel belgesi işlemleri için Tıklayın.
- E-Devlet veya E-Belediye hizmeti çalışmıyor veya bulunmuyorsa Pütürge Belediyesine şahsen giderek veya telefon ederek de rayiç bedeli öğrenebilirsiniz. Ancak bu işlem için tapu sahibi adı, soyadı, ada no ve parsel numarası bilinmesi gerekir.
2024 yılı için resmi rayiç bedel ve bina maliyet oranları Pütürge Belediyesi tarafından belirli aralıklarla güncellenmektedir. Öğrenmek istenilen yıl seçimi yapılarak geçmiş yıllardaki rayiç değer değişimleri de sorgulanabilmektedir.
Malatya ili sınırlarındaki farklı sorgulama içerikleri için Malatya Emlak İşlemleri sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Pütürge Belediyesi Rayiç Değeri Nasıl Hesaplanır?
Pütürge sınırlarındaki taşınmazın güncel piyasa değeri onun rayiç bedelidir. Alım, satım ve devir işlemlerinde rayiç değer altında işlem yapılamaz. Pütürge belediyesi rayiç değerleri sigorta ücretinden tapu harcı hesaplamalarına kadar pek çok alanda baz alınarak kullanılmaktadır.
Rayiç bedel hesaplama robotu ile veya kalem kağıt hesabı ile Pütürge Belediyesine bağlı taşınmazın rayiç bedeli hesaplanabilir. Hesaplarken emlağın bulunduğu yer, bina yaşı, ulaşım imkânları ve merkeziyeti gibi pek çok durum rayiç değer hesabına dahil edilir. Gayrimenkulün bulunduğu çevredeki üç adet taşınmazın metrekareleri ve fiyatları toplanır. Toplanan üç adet taşınmazın fiyatını toplam metrekareye bölerek taşınmazın olduğu bölgedeki metrekare başına (birim metrekare değeri) rayiç değeri hesaplanmış olur.
Pütürge Ev, İşyeri Kiraları Rayici
Güncel kira bedeli hesaplanırken çevredeki benzer gayrimenkuller baz alınarak rayiç hesaplamasına göre kira bedeli belirlenmektedir. Pütürge sınırlarında kira uzlaşmaları için bilirkişi tarafından rayiç belirlemesi yapılır.