Adıyaman imara açılıyor. Yeni imara açılacak yerleri görüntülemek için Adıyaman Belediyesinin web sitesinde yer alan “askıya çıkan imar planları” ve “yeni imar planları” duyurularının takip edilmesi gerekmektedir. Adıyaman Merkez E-İmar durumu gösteren uygulama sayesinde imar uygulama planı detaylarına ulaşılabilir.
Adıyaman İmar Planı Sorgulama
Adıyaman imar durumu sorgulamasıyla yürürlükteki imar planlarına göre arsanın ne şekilde kullanılabileceği bilgisine ulaşılabilmektedir. Sorgulama yapabilmek için arazinin mahalle, sokak bilgisi veya ada numarası ve parsel numarası bilgilerine ihtiyaç bulunmaktadır. Adıyaman Merkez İmar Planlarını Görüntülemek İçin Tıklayın.
Arsanın ada ve parsel numarası bilinmiyorsa Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü harita uygulaması https://parselsorgu.tkgm.gov.tr üzerinden Ada/Parsel numarası öğrenilebilmektedir.
Adıyaman İmara Açılacak Yerler
Adıyaman Belediyesinde imar planlarında yapılan güncellemeler ve askıya çıkan yeni imara açılacak yerler T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı CBS Uygulaması ile şehir/ilçe/mahalle seçimiyle veya harita üzerinden konum seçerek Askıdaki İmar Planları veya Yürürlükteki İmar Planları (uygulama ve nazım imar planları) görüntülenebilir. Alternatif olarak belediyenin resmi web sitesi de kontrol edilerek imara girecek yerler hakkındaki duyurular takip edilmelidir.
Adıyaman Uygulama ve Nazım İmar Planları
Adıyaman merkeze bağlı Alitaşı, Altınşehir, Bahçecik, Bahçelievler, Bahçelievler, Barbaros Hayrettin, Cumhuriyet, Cumhuriyet, Çatderesi, Çimenke, Esence, Esentepe, Eskisaray, Fatih, Gazi, Hasankan, Hocaömer, Hürriyet, İmamağa, İncekoz, Kapcami, Karaçalı, Karapınar, Kayalık, Malazgirt, Mara, Mehmet Akif, Merkez, Mimar Sinan, Musalla, Mustafa Yücel Özbilgin, Örenli, Serintepe, Sıratut, Siteler, Sümerevler, Turgut Reis, Türkiye Petrolleri, Ulucami, Varlık, Yakacık, Yavuz Selim, Yeni, Yeni Sanayi, Yenipınar, Yeşilyurt, Yeşilyurt, Yunus Emre, Zivar mahallelerine ait 1/5000 ölçekli nazım imar planları ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planları görüntülenerek niteliği (tarla, arsa, konut, orman, sosyal tesis vb.) ve yapı izin durumu (bina tipi, yükseklik/kat koşulları, bahçe mesafeleri, otopark durumu vb.) incelenebilir.